by Lambros
22 Μαΐου 2014

40% εκτιμάται η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου έως το 2025

0 out of 5 based on 0 user ratings

Η μελέτη «Παγκόσμιο E-Tailing 2025», που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Deutsche Post DHL, εκτιμά ότι η αύξηση του μεριδίου του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) θα φτάσει έως και 40% μέχρι το 2025.

Είναι η πρώτη παγκόσμια μελέτη σεναρίων για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και τις επιπτώσεις του για τον κλάδο των logistics. Σήμερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο αφορά ήδη στο 8% του συνολικού όγκου συναλλαγών στην Ευρώπη. Ανάλογα με το σενάριο, το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί έως και 40% στις ανεπτυγμένες χώρες και έως και 30% στις αναδυόμενες αγορές σήμερα. Μέσω διαφορετικών σεναρίων, η μελέτη δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο ηλεκτρονικός κόσμος των αγορών σε όλο τον κόσμο για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στο άμεσο μέλλον. Πιο αναλυτικά, στο πρώτο σενάριο, οι αναδυόμενες αγορές σήμερα θα είναι η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης σε 11 χρόνια από τώρα. Σε ένα διαφορετικό σενάριο, μια πολύ ανεπτυγμένη ψηφιακή κουλτούρα έχει εξελιχθεί, στην οποία σχεδόν όλα τα προϊόντα θα πωλούνται online. Στο τελευταίο σενάριο, η παγκόσμια οικονομία θα έχει υποστεί άλλη μια οικονομική κρίση και οι τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών θα έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών, οι ηλεκτρονικές λιανικές πωλήσεις θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία από ότι αναμενόταν μέχρι σήμερα, τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές. Τα logistics θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο, παρέχοντας στις επιχειρήσεις σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. 

Πηγή: E-Tailing 2025


Λογισμικό & Internet

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή