by Lambros
7 Μαΐου 2014

Έρευνα της IDC - Ανάπτυξη 5,5% για την παγκόσμια αγορά λογισμικού

0 out of 5 based on 0 user ratings

Η αγορά λογισμικού και συγκεκριμένα οι υπηρεσίες Big Data και Analytics, Collaborative Applications και System Software αναπτύχθηκε περισότερο από 5,5% το 2013, σύμφωνα με την IDC.

 
Η παγκόσμια αγορά λογισμικού αναπτύχθηκε κατά 5,5% ετησίως, το 2013, αγγίζοντας σε αξία τα 369 δις. δολ., αρκετά μεγαλύτερη ανάπτυξη από αυτή του 2012 που είχε διαμορφωθεί στο 4,3% και αποδίδεται κυρίως στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης και την άνω του μέσου όρου ανάπτυξη στις Η.Π.Α.
 
Υπάρχουν τρεις βασικοί κλάδοι που περιλαμβάνονται στη συνολική αγορά λογισμικού, σύμφωνα με την IDC: οι Εφαρμογές (Applications), η Ανάπτυξη Εφαρμογών (Application Development & Deployment - AD&D) και το Λογισμικό Συστημάτων Υποδομής (Systems Infrastructure Software). Οι τρεις αυτοί κλάδοι αναπτύχθηκαν περίπου κατά 5,4-5,6% που σημαίνει ότι κανένας από τους τρεις δεν παρουσίασε αξιοσημείωτη απόδοση το 2013. Ο κλάδος AD&D, που αντιπροσωπεύει το 23% των συνολικών εσόδων λογισμικού για το 2013, αποτέλεσε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά με ετήσια αύξηση της τάξης του 5,6%.
 
Ο κλάδος Applications, αντιπροσωπεύει το 50% των συνολικών εσόδων και παρουσίασε ετήσια αύξηση 5,5%, ενώ ο κλάδος Systems Infrastructure Software αντιπροσωπεύει το 27% των εσόδων και αναπτύχθηκε και αυτός 5,5%. Γεωγραφικά,
η Λατινική και Βόρεια Αμερική ήταν οι περιοχές με την μεγαλύτερη ανάπτυξη και ακολουθεί η Δυτική Ευρώπη, η οποία συνέχισε να ανακάμπτει, κλείνοντας τη χρονιά με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,6%. Στον αντίποδα, η Ιαπωνία δεν κατάφερε να αποφύγει τις επιπτώσεις της αποτίμησης του γιεν και έκλεισε τη χρονιά με μείωση της τάξης του 11,6% σε αμερικανικά δολάρια.
 

Σχετικά με την IDC 

 
Η International Data Corporation (IDC) είναι ο πρώτος παγκόσμιος προμηθευτής των πληροφοριών για την αγορά σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκδηλώσεις για την τεχνολογία των πληροφοριών, των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας και των αγορών των καταναλωτών. Η IDC βοηθάει τους επαγγελματίες πληροφορικής, τα στελέχη επιχειρήσεων και την επενδυτική κοινότητα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις τεχνολογικές αγορές και την επιχειρηματική στρατηγική. Περισσότεροι από 1000 αναλυτές της IDC παρέχουν σε παγκόσμιο, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο τεχνογνωσία για επιχειρηματικές ευκαιρίες και τις τάσεις σε περισσότερες από 110 χώρες. Το 2014, η IDC γιορτάζει την 50η επέτειο της παροχής στρατηγικές γνώσεις για να βοηθήσει τους πελάτες να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Η IDC είναι θυγατρική της IDG, οδηγώντας μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας, της έρευνας, και εταιρικές εκδηλώσεις.
 
Πηγή: IDC

Λογισμικό & Internet

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή