by Costas
31 Μαρτίου 2014

Δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα από τον Νοέμβριο 2014

4 out of 5 based on 1 user ratings

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την ανάπτυξη δικτύου δωρεάν wi-fi σε όλη την Ελλάδα, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους πολίτες στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Μενέλαος Δασκαλάκης η πρώτη φάση του έργου τίθεται σε διαβούλευση από σήμερα και αφορά στην δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα, με στόχο εντός περίπου 10 ημερών να έχει ολοκληρωθεί ώστε το έργο να προχωρήσει στην ένταξη των παρατηρήσεων και, τέλος, στην οριστική προκήρυξη του έργου. Προσδιορίζοντα το αντικείμενο του έργου, ο Υπουργός, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη δημόσιας υποδομής, ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη την ελληνική επικράτεια. Επίσης στη χώρα σχεδιάζονται και άλλα δίκτυα wi-fi σε χώρους ειδικού ενδιαφέροντος όπως είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τα νοσοκομεία της χώρας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ΥΠ. Μετ. ζητά την αποστολή σχολίων μέσω email στη διεύθυνση wifi [at] yme.gov.gr, με την παρακάτω δημοσίευση: "Ανακοινώνεται σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο προκήρυξης για το έργο «Aνάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης  στο διαδίκτυο (WiFi Hotspots) στην Ελληνική Επικράτεια».
Παρακαλούμε να αποστείλετε τα σχόλιά σας μέχρι την Παρασκευή 4/4/2014, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση" .

Για την πρώτη φάση του έργου απευθύνθηκε πρόσκληση στους 325 Δήμους της χώρας να δηλώσουν και να αναφέρουν τα σημεία εκείνα που επιθυμούν να ενταχθούν στο εθνικό δίκτυο wi-fi. Από τους 325 Δήμους ανταποκρίθηκαν οι 302 Δήμοι οι οποίοι υπέδειξαν περίπου 6.450 σημεία.Από τα σημεία αυτά στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του έργου θα υλοποιηθούν περίπου 4.000 περιοχές ασύρματης πρόσβασης wi-fi hotspots.

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά μέγιστον στα 15 εκατ. ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.

 

Πηγή: Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Σχετικά άρθρα: Δωρεάν πρόσβαση στο Internet μέσω WiFi και διαχείριση από Digital Signage


Nέα & Εκδηλώσεις

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή