by Jason
5 Μαρτίου 2014

Η έλλειψη ασφάλειας είναι η Νο1 απειλή για τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας σε ποσοστό 76%

5 out of 5 based on 1 user ratings

Σε πρώιμο στάδιο η ετοιμότητα των επιχειρήσεων απέναντι σε κινδύνους και απειλές, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν στο BCM Forum. Στο πλαίσιο του 1ου Business Continuity Management Forum που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η εταιρεία ερευνών ALCO παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη, σε συνεργασία με την Fidel & Fortis Συμβούλους επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών 50 μεγάλων επιχειρήσεων, με στόχο την αντίληψη της επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με κινδύνους και απειλές καθώς και την αποτύπωση του επιπέδου ετοιμότητας των επιχειρήσεων σε περίπτωση που αυτές βρεθούν αντιμέτωπες με μεγάλα απρόβλεπτα συμβάντα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η έλλειψη ασφάλειας, σε ποσοστό 76%, φαίνεται να συνιστά σήμερα την Νο1 απειλή για τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, με την έννοια της ασφάλειας να σχετίζεται κυρίως με γεγονότα που είναι απόρροια του αβέβαιου περιβάλλοντος, το οποίο βιώνουν οι επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για το μέλλον, 6 στις 10 αναφέρουν την πολιτική αστάθεια ως την μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές τους τα επόμενα 1-2 χρόνια. Επίσης, 14% των επιχειρήσεων δεν διαθέτουν καθόλου πλάνα διαχείρισης έκτακτων γεγονότων, 30% δεν έχουν ομάδες και ανθρώπους για τη διαχείριση έκτακτων γεγονότων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει ειδική μονάδα που ασχολείται με BCM και μόνο το 15% δηλώνουν ότι έχουν θέση BC Manager στον οργανισμό.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν BCM, οι περισσότερες προέρχονται από τις τηλεπικοινωνίες, τον τραπεζικό τομέα, τις ασφάλειες, καθώς και κρίσιμες υποδομές. Η μεγάλη αντίφαση συνίσταται στο γεγονός ότι, ενώ οι ερωτηθέντες παραδέχονται ότι η συστηματική ενασχόληση με το BCM είναι σημαντική, οι δηλώσεις τους φαίνεται να είναι περισσότερο διακηρυκτικού χαρακτήρα παρά να υποδηλώνουν πρόθεση υιοθέτησης μιας διαφορετικής συμπεριφοράς με την επιχειρησιακή πρόληψη.

Πηγή: ALCO


Nέα & Εκδηλώσεις

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή