by Costas
26 Φεβρουαρίου 2015

e-Tela, το ψηφιακό χαρτί διαθέσιμο στο digital signage από την GDS Hantarex

4 out of 5 based on 2 user ratings

Η Hantarex ανακοίνωσε τη νέα σειρά επαγγελματικών οθονών για το 2015. Σε αυτή ξεχωρίσαμε την e-Tela την οποία και παρουσιάζουμε.

Η σειρά e-Tela εισάγει μια νέα τεχνολογία οθονών χαμηλής κατανάλωσης που φιλοδοξεί να γίνει το νέο πρότυπο. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται ηλεκτρονικό μελάνι (E-ink) και εξομοιώνει την εμπειρία ανάγνωσης του τυπωμένο κείμενο. Ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους και κάτω από πλήρες φως του ήλιου το περιεχόμενο στην οθόνη θα δείξει τέλεια.

Τι κάνει τη διαφορά

Οι Οθόνες E-Ink χρησιμοποιούον την κατάταση bi-stable. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούν την εικόνα όταν η τροφοδοσία αφαιρεθεί. Η τροφοδοσία είναι απαραίτητη μόνο όταν αλλάζει το περιεχόμενο. Επίσης, είναι αντανακλαστική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται οπίσθιου φωτισμό για να φωτίσει το περιεχόμενο εφ’ όσον υπάρχει επαρκής φωτισμός περιβάλλοντος.

Η έλλειψη ισχύος και η έλλειψη φωτισμού σημαίνει ότι το βάρος, πάχος, η κατανάλωση και η πολυπλοκότητα της οθόνης είναι πολύ μειωμένα σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες. Η διάρκεια ζωής της οθόνης είναι επίσης αυξημένη, δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότερα μέρη για να αποτύχει.

Η οθόνη μπορεί να διαβαστεί σε πλήρες φως του ήλιου και είναι σε θέση να αντέχει στις σε  σκληρές εξωτερικές συνθήκες λειτουργίας.

Ο συνδυασμός ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και εξωτερική αναγνωσιμότητα ανοίγει νέες δυνατότητες για οθόνες όπου προηγουμένως δεν ήταν εφικτό να χρησιμοποιηθούν, ή θεωρούνταν υπερβολικά δαπανηρές ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία τους.

Hantarex e-Ink e-Tela

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία είναι φιλική προς την ισχύ της μπαταρίας και μπορεί να τροφοδοτηθεί από φωτοβολταϊκή (ηλιακή) παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.


Τεχνολογία & Τάσεις

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή