by Jim
24 Μαρτίου 2014

H τέχνη συναντάει το digital signage στην Λεβέντειο πινακοθήκη Λευκωσίας

4 out of 5 based on 1 user ratings

Το Διαδραστικό (interactive) digital signage στην υπηρεσία του πολιτισμού μέσα από δύο εντυπωσιακά video wall με πλήρως εναρμονισμένη εγκατάσταση στον χώρο της Λεβέντειου Πινακοθήκης.  Σε ένα κτίριο – κόσμημα στην οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη (τέως οδός Λεωνίδου) το οποίο φιλοξενεί πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών στεγάζεται ένα έργο 7 ετών και όραμα ζωής του Αναστασίου Γ. Λεβέντη προσκαλώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά να προσεγγίσει την τέχνη με μια σύγχρονη προσέγγιση.

Τεχνολογικές καινοτομίες:

  1. Interactive Digital Signage: Στη διαδραστική διαδραστική ζώνη της πινακοθήκης έχουν τοποθετηθεί δύο εντυπωσιακά video wall. Το πρώτο αποτελείται από τέσσερα FULL HD Video Wall modules 46" σε κάθετη διάταξη με tailor-made κατασκευή touchscreen μέσω του οποίου οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν και βρίσκουν πληροφορίες για τα εκθέματα.  Το δεύτερο video wall αποτελείται από 5 οριζόντια FULL HD Video Wall modules 46" σε περίτεχνη γωνιακή ενσωμάτωση στο χώρο που προβάλουν πληροφοριακό και ενημερωτικό υλικό βασισμένες στην κορυφαία πλατφόρμα λογισμικού interactive digital Signage Re-Sign™.  Η τοποθέτηση της λύσης στον χώρο υποδοχής  προσφέρει μια άριστη οπτική εικόνα εναρμονισμένη με τον περιβάλλον χώρο και πολύ φιλική με τον επισκέπτη της πινακοθήκης.
  2. Multimedia: Έχουν προβλεφθεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους νέους και ειδικά προγράμματα για οικογένειες με ακουστικούς και πολυμεσικούς οδηγούς ενώ αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία η εφαρμογή της μουσειογραφικής μελέτης.
  3. Σύστημα προστασίας έργων: Πρωτοποριακός είναι και σχεδιασμός των ειδικών προθηκών που «κρύβουν» τα ευαίσθητα σχέδια και τα έργα σε χαρτί από το φως και τα «αποκαλύπτουν» στον επισκέπτη μέσω ειδικής κατασκευής που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα, υλοποιήθηκε στη Γερμανία και παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως στη Λεβέντειο Πινακοθήκη.
  4. Βιοκλιματισμός: Το κτίριο ένα σχεδιασμένο για οικολογική λειτουργία και χρησιμοποιεί τη γεωθερμική ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης.
  5. Αρχιτεκτονική: Το κτίριο που αποτελεί πρότυπο αρχιτεκτονικής σχεδίασης και υψηλού design σχεδιάστηκε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο των Feilden Clegg Bradley studios και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους I &Α Φιλίππου στην Κύπρο.

Η Πινακοθήκη με πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα, αγκαλιάζει με μοναδικό τρόπο τις τρεις ξεχωριστές Συλλογές παρουσιάζοντας από μοναδικά έργα τέχνης έως έπιπλα-αντίκες και πορσελάνες:

  • τη «Συλλογή του Παρισιού», προσωπική συλλογή του Αναστασίου Γ. Λεβέντη, περιλαμβάνει έργα κορυφαίων Ευρωπαίων δημιουργών από τον 17ο έως τον 20ο αιώνα και οφείλει το όνομά της στην παρισινή κατοικία του, όπου στεγάστηκε, αθέατη από το ευρύ κοινό, για περισσότερο από μισό αιώνα,
  • την «Ελληνική Συλλογή» με έργα Ελλήνων Καλλιτεχνών του 19ου και 20ού αιώνα συγκροτήθηκε από έναν αρχικό πυρήνα έργων που αγόρασε ο Α.Γ. Λεβέντης, το 1973, από τον Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα, ενώ αργότερα εμπλουτίστηκε και συμπληρώθηκε από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και
  • την «Κυπριακή Συλλογή» , που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του Α. Γ. Λεβέντη, περιλαμβάνει έργα της πρώτης γενιάς των Κυπρίων ζωγράφων από το 1900 έως και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και νεότερα που θεωρούνται όμως έργα καλλιτεχνών της πρώτης γενιάς.

Οι συλλογές απηχούν πάνω από 400 χρόνια ιστορίας και τέχνης και παρουσιάζουν έργα κορυφαίων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι Καναλέτο, Φραγκονάρ, Κορό, Ρενουάρ, Μονέτ, Σινιάκ, Σαγκάλ, Βρυζάκη, Βολανάκη, Ράλλη, Μόραλη, Τσαρούχη, Γκίκα, Κισσονέργη, Διαμαντή και Κάνθο.


Στην Πράξη

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή