by Spiros
17 Μαρτίου 2014

Οκτώ συμβουλές για την ασφάλεια των δικτύων Digital Signage

3 out of 5 based on 2 user ratings

Η ασφάλεια αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για τους υπεύθυνους πληροφορικής και όταν θα πρέπει να αξιολογήσουν ένα σύστημα Digital Signage πρέπει να υπολογίσουν μια σειρά από παραμέτρους.

Τι θα πρέπει επομένως να προσέξουμε;

1. Το λειτουργικό σύστημα να είναι ασφαλές. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα Windows αφού το 98% του κακόβουλου λογισμικού προορίζεται για αυτά. Προτείνονται οι επαγγελματικές εκδόσεις Unix/Linux και ιδιαίτερα αυτές που έχουν εκδοθεί από τον ίδιο τον κατασκευαστή του λογισμικού.

2. Πιστοποίηση ασφαλείας. Το ασφαλέστερο σύστημα είναι αυτό που το έχει αποδείξει. Αν πρόκειται για εφαρμοσμένο σύστημα ζητήστε πιστοποίηση από κάποιο πελάτη που γνωρίζει την ασφάλεια όπως είναι οι Τράπεζες, αλλιώς ζητήστε πιστοποιητικό ασφαλείας από έναν οργανισμό πιστοποίησης.

3. Αποδεδειγμένη λειτουργία. Ζητήστε References λειτουργίας και εκτιμήστε την λειτουργία για μεγάλα διαστήματα σε οργανισμούς όπως Αεροδρόμια, Τράπεζες, Άμυνας κ.α.

4. Μειώστε τις επιλογές των χρηστών. Κάθε σετ username/password είναι ένα ακόμη πρόβλημα για τον χρήστη και μια ακόμη αποθήκευση στον Browser ή στο χαρτάκι. Προτιμήστε συστήματα που είναι συμβατά με Activedirectory, LDAP ή αντίστοιχες τεχνολογίες που χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση και διαβάθμιση των χρηστών.

5. Φορητές συσκευές – η μεγάλη τρύπα. Προσέξτε ιδιαίτερα την χρήση των φορητών συσκευών, όχι μόνο για το WiFi αλλά και για το πολύ μεγάλο ποσοστό των επικίνδυνων εφαρμογών που μπορεί να τρέχουν (Επικίνδυνες για την ασφάλεια 6 στις 10 εφαρμογές Andoid). Επειδή δεν είναι δυνατόν να υπαγορεύσετε τη χρήση των πρόσβαση Android επιλέξτε συστήματα που έχουν δυνατότητα διαβαθμισμένης πρόσβασης ώστε να δημιουργήσετε χρήστες χωρίς δικαιώματα αλλαγών.

6. Μην κλείνετε τα μάτια στην πιθανή καταστροφή. Η ζημιά θα συμβεί! όσο μικρή και αν είναι η πιθανότητα. Μην κλείνετε τα μάτια και δημιουργήστε Contingency Plans. Επιλέξτε συστήματα που να έχουν  Audit Trail και να υποστηρίζουν τεχνικές Fail-over και backup.

7. Χρησιμοποιείστε Πλατφόρμα Virtualization και για δυνατότητες όπως αναβάθμιση, αδιαλειπτότητα και backup. Σημαντική είναι επίσης η απομόνωση από το hardware για να έχετε ευελιξία επιλογών και λύσεων τόσο στην κανονική λειτουργία όσο και στην περίπτωση της καταστροφής.

8. Διαφύλαξη σημαντικών στοιχείων. Το digital Signage και οι εφαρμογές Info-kiosk χαρακτηρίζονται από την μεγάλη διασπορά των συσκευών. Επειδή είναι πολύ μεγάλο το κόστος και σχεδόν αδύνατο να διαφυλαχθεί κάθε συσκευή, επιλέξτε συστήματα που έχουν ενσωματωμένη και κεντροποιημένη τη δυνατότητα συλλογής και συνένωσης των σημαντικότατων στοιχείων των σταθμών.


Στην Πράξη

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή