by Lambros
5 Μαρτίου 2014

Οι πωλήσεις smartphones ξεπερνούν αυτές των feature phones

3 out of 5 based on 1 user ratings

Oι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως για το 2013 άγγιξαν τα 968 εκατ., αυξημένες κατά 42,3% σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner, αντιπροσωπεύοντας το 53,6% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων και ξεπερνώντας για πρώτη φορά κατά πολύ τις πωλήσεις feature phones.

Το δ’ τρίμηνο του 2013, οι πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κατά 36% και αντιπροσωπεύουν το 57,6% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη που σημειώθηκε σε Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική, Ασία/Ειρηνικό και Ανατολική Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 50%.

Επίσης, με 166,8% αύξησης πωλήσεων το δ’ τρίμηνο, η Ινδία παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση όγκου πωλήσεων μεταξύ των χωρών που παρακολουθούνται από την Gartner και η Λατινική Αμερική, με 96,1%, παρουσίασε, το δ’ τρίμηνο, την ισχυρότερη ανάπτυξη μεταξύ όλων των περιοχών.

Η Gartner για το 2014 αναμένει ότι οι πωλήσεις smartphones θα συνεχίζουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στις συνολικές πωλήσεις, ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός κατασκευαστών θα επαναπροσδιορίσει το χαρτοφυλάκιό τους ώστε να εστιάσει σε χαμηλού κόστους smartphones.

Τέλος, αναφορικά με τα λειτουργικά συστήματα, το Android παρουσίασε αύξηση 12% αγγίζοντας το 78,4% το 2013, ενώ θα συνεχίσει και το 2014 την αύξησή του, καθώς οι πωλήσεις θα πλησιάσουν το 1 δις.

Πηγή: Gartner


Τεχνολογία & Τάσεις

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή