by Lambros
20 Απριλίου 2014

Δίκτυο Wi-Fi hotspot στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την hellas online

4.5 out of 5 based on 2 user ratings

Η hellas online στα πλαίσια της στρατηγικής της για ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots) υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας 5ετούς διάρκειας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένα πολυσύχναστα σημεία της πόλης τα οποία αποτελούν κόμβους πολιτιστικού, επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στόχος είναι να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές. Η λειτουργία του δικτύου wi-fi holspot, η οποία βασίζεται σε επίπεδο διασύνδεσης σε τεχνολογία Metro Ethernet πάνω από οπτική ίνα ταχύτητας 1 Gbps, ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος, δίνοντας την δυνατότητα στους θεατές του Μαραθωνίου να έχουν δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο των holspots υποστηρίζει τριψήφιο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών με υψηλότατες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο που ξεπερνά τα 10mbps/χρήστη.

Η hellas online θα σχεδιάσει, εγκαταστήσει και αναλάβει εξολοκλήρου την λειτουργία δικτύου Wi-Fi δωρεάν σε 10 σημεία της πόλης, επιλογής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: hellas online

Σχετικά άρθρα: Δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα από τον Νοέμβριο 2014


Nέα & Εκδηλώσεις

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή