by Costas
19 Απριλίου 2014

Τελικά πόσο δωρεάν είναι τα free software;

4 out of 5 based on 1 user ratings

Συνήθως το τίμημα που καλείται να πληρώσει ο χρήστης των «δωρεάν» υπηρεσιών είναι πολύ υψηλό αφού καλούνται να απολέσουν σημαντικό μέρος της ασφάλειας των δεδομένων τους και από την άλλη καλούνται να χάσουν ένα υψηλής αξίας στοιχείο ταυτότητας που έχει γίνει στις μέρες μας η κάθε ηλεκτρονική διεύθυνση όπως είναι το email.

Google: προχωρά σε «σκανάρισμα» και ανάλυση περιεχομένου των email

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Gmail στο οποίο η Google τροποποιεί μονομερώς, εκ των υστέρων και χωρίς προειδοποίηση τους όρους χρήσης και επομένως της σύμβασης με το χρήστη η οποία στην ουσία αρχικά προέβλεπε παροχή υπηρεσιών emailμε αντάλλαγμα την προβολή διαφημίσεων.

Συγκεκριμένα η Google ανανέωσε τους όρους χρήσης των υπηρεσιών της και ενημέρωσε τους χρήστες ότι τόσο τα εισερχόμενα όσο και τα εξερχόμενα email τους αναλύονται αυτόματα από λογισμικό για τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων. Παρά το γεγονός ότι πολλοί χρήστες κατηγόρησαν την εταιρεία ότι παραβιάζει την ιδιωτικότητά τους, η Google δηλώνει ότι οι χρήστες συναίνεσαν στις πρακτικές αυτές, αναγνωρίζοντάς αυτές ως μέρος της διαδικασίας διανομής των email τους. Συγκεκριμένα, στους όρους χρήσης προστέθηκε μία παράγραφος που δηλώνει ότι «τα αυτοματοποιημένα συστήματά μας αναλύουν το περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένων των email) για την παροχή προσωπικών προϊόντικών προσφορών, όπως παραμετροποιημένα αποτελέσματα αναζητήσεων, προσαρμοσμένη διαφήμιση και ανίχνευση spamκαι κακόβουλου λογισμικού. Η ανάλυση αυτή πραγματοποιείται καθώς στέλνεται, λαμβάνεται και αποθηκεύεται το περιεχόμενο».

Τελικά δεν είναι και τόσο δωρεάν.

Πηγή: Google

Σχετικά άρθρα: Η έλλειψη ασφάλειας είναι η Νο1 απειλή για τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας σε ποσοστό 76%


Nέα & Εκδηλώσεις

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή