by Jason
15 Μαρτίου 2014

Πέντε Χρήσιμες συμβουλές για γενικότερη εξοικονόμηση ενέργειας

3 out of 5 based on 1 user ratings

Πώς θα μπορούσαμε όμως να επεκτείνουμε την εξοικονόμηση ενέργειας στη γενικότερη οργάνωση των εταιριών;  Ας δούμε παρακάτω.

Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί σημαντικό μέρος των εξόδων κάθε επιχείρησης. Ο ηλεκτρονικός / ηλεκτρολογικός εξοπλισμός μιας επιχείρησης καταναλώνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας. Αν μας ενδιαφέρει η μείωση της κατανάλωσης θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στην επιλογή συσκευών υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Ειδικότερα, τα Data Centers συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο ενεργοβόρων τμημάτων μιας επιχείρησης. Επειδή εκεί βρίσκονται οι servers, στους οποίους φυλάσσονται τα κυριότερα στοιχεία της επιχείρησης, η αδιαλειπτότητα και η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντικές παράμετροι. Παρόλα αυτά, ακόμη και σε ένα καλά σχεδιασμένο κέντρο μηχανογράφησης υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικής εξοικονόμησης ενέργειας στα συστήματα ψύξης και τροφοδοσίας, χωρίς την παραμικρή διαταραχή της λειτουργίας των υποδομών ΙΤ. Μερικές μικρές συμβουλές προς αυτή την κατεύθυνση είναι:

Φωτισμός – σβήνετε τα φώτα όταν πηγαίνετε σε κάποια συνάντηση, όταν κάνετε το μεσημεριανό σας διάλειμμα, και φυσικά, όταν φεύγετε για το σπίτι.

Υπολογιστές – κλείνετε τον υπολογιστή σας όταν φεύγετε για το σπίτι. Ρυθμίστε την οθόνη να σβήνει αυτόματα αν μείνει ανενεργή πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα. Οι οθόνες καταναλώνουν τα δύο τρίτα της ενέργειας ενός υπολογιστή.

Ανακύκλωση – χρησιμοποιείστε όλες τις λύσεις ανακύκλωσης που είναι διαθέσιμες – χαρτί, γυαλί, πλαστικά, μπαταρίες κλπ.

Προσωπικές συσκευές και άνεση – επιλέξτε τη βέλτιστη θερμοκρασία για το σύστημα ψύξης/θέρμανσης. Ακολουθείστε ορισμένους γενικούς κανόνες οικονομικής χρήσης – ρυθμίστε το θερμοστάτη και τις υπόλοιπες παραμέτρους λειτουργίας με τρόπο που σας επιτρέπει να έχετε τα παράθυρα κλειστά.

Εκκίνηση λειτουργίας – ρωτήστε αν προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία για την αποφυγή υπερφόρτισης του συστήματος.

Διακοπή λειτουργίας – ρωτήστε αν προβλέπεται διαδικασία για το σβήσιμο των συσκευών του γραφείου μετά το πέρας της βάρδιας. Ρυθμίστε το φωτοτυπικό ώστε να μπαίνει σε κατάσταση αναμονής όταν δεν χρησιμοποιείται και σβήστε το εντελώς στο τέλος της ημέρας. Ένα φωτοτυπικό που ξεχάστηκε ανοικτό κατά τη διάρκεια της νύχτας καταναλώνει ενέργεια ίση με αυτή που χρειάζεται για 1.500 αντίγραφα.

Πηγές: Schneider Electric


Στην Πράξη

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή