by Spiros
7 Μαρτίου 2014

Έρευνα της Webroot: Επικίνδυνες για την ασφάλεια 6 στις 10 εφαρμογές Android

4 out of 5 based on 2 user ratings

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των δικτύων digital signage στις προτιμήσεις των διαχειριστών και των χρηστών των εφαρμογών. Και αυτό γιατί ακόμη και αν προμηθευτούν το ασφαλέστερο λογισμικό, οι χρήστες με την άγνοιά τους παραδίδουν τα κλειδιά στους επίδοξους hackers.

Σύμφωνα με έρευνα της Webroot, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 6 εκατ. mobile εφαρμογές, το mobile κακόβουλο λογισμικό παρουσίασε αλματώδη αύξηση, μεταξύ 2011 και 2013. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το Android αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια από το iOS, ενώ παρουσιάζεται αύξηση της τάξης του 384% στις συνολικές απειλές για Android συσκευές το 2012, ενώ περισσότερο του 40% των εφαρμογών Android που εξετάστηκαν ταξινομούνται είτε ως κακόβουλες, είτε ως ύποπτες είτε ως ανεπιθύμητες. Σε αντίθεση, περισσότερο του 90% των περισσότερων του 1 εκατ. εφαρμογών iOS που εξετάστηκαν από την Webroot ταξινομούνται ως «καλοήθεις», το 7% ως «αξιόπιστες» και μόνο το 1% ως «σχετικά επικίνδυνες». Ωστόσο, συνολικά, το Android διέθετε περισσότερες εφαρμογές που ταξινομούνται ως «αξιόπιστες», 14%, σε σχέση με το iOS στο 7%. Επίσης, η έρευνα προσπάθησε να προσδιορίσει ποιες κατηγορίες εφαρμογών εγκυμονούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια.

Τα παιχνίδια arcade παρουσιάζουν το μεγαλύτερο βαθμό μολύνσεων για το Andoid, περίπου μιάμιση περισσότερες από το βαθμό επικινδυνότητας των εφαρμογών επικοινωνίας, που έρχονται δεύτερες και ακολουθούν οι εφαρμογές διασκέδασης. Η υψηλή επικινδυνότητα των εφαρμογών παιχνιδιών και διασκέδασης αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι οι επιτιθέμενοι γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούν τα smartphones και tablets οι χρήστες.

Σχετικά άρθρα:  Οκτώ συμβουλές για την ασφάλεια των δικτύων Digital Signage


Nέα & Εκδηλώσεις

Add comment


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Title:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Comment:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.







Σχόλια

Δεν υπάρχει εγγραφή